Sidan laddas...

Aural Notations

Täby simhall

  • Aural Notations
  • Täby simhall
  • 2019
'Aural Notations' är ett skissförslag, i samarbete med Anja Olofgörs, för Täby simhall.

I vårt förslag till gestaltningen av simhallens entré valde vi att låta besökarna bli aktiva medskapare till konstverkets innehåll. Besökarnas kollektiva beteende, deras gemensamma interaktiva och relationella handlingar sätter konstverket som process i rörelse.

'Aural Notations' består av två tätt sammankopplade interaktiva delar: en kinetisk tredimensionell ljusinstallation som består av 81 hängande ljusklot och ett tvådimensionellt färgspel i en hög och smal LED-panel. Dessa aktiveras av signaler från ljudsensorer som är utplacerade i byggnaden och som registrerar besökarnas ljudaktivitet för att omvandla den till impulser som aktiverar installationens olika gränssnitt. Den reella aktiviteten i huset överförs på så sätt till visuella händelser.

Kloten hänger i luftrummet ovanför trappan i entrén. Genom att programmera dynamiska gränssnitt som styr varje enskilt klot skapas tredimensionella kombinationen av rörelse, ljus och färg till koreograferade danser som svävar i luften. En interaktiv koreografi i arkitektonisk skala. Det tvådimensionella färgspelet i LED-panel utgörs av kompositioner där färg pulserar nerifrån och upp i ett oavbrutet flöde.

Skissförslaget valdes ej till utförande.
Beställare: Täby kommun